Iskaznica Sloga

 

sloga

Danas je na gradskom stadionu "Košute" u Gornjem Vakufu - Uskoplju odigrana prva utakmice završnice juniorskog kupa između Sloge i Veleža. Juniori mostarskog premijerligaša došli su kao veliki favoriti ne samo za prolaz u sljedeći krug natjecanja nego i za uvjerljivu pobjedu već u ovoj prvoj utakmici.

Sam početak utakmice pripao je gostima čiji nogometaši su imali veći posjed lopte ali bez izrazitih prigoda. Sloga je do 15 minute djelovala uplašeno, ali protekom svake slijedeće minute domaći su djelovali sve sigurnije. Ipak, prvo poluvrijeme ljubitelji nogometa će pamtiti po dva izrazito gruba starta gostujućeg nogometaša Petra Vidovića. Ovaj mladi nogometaš, rođen u susjednoj općini Prozor-Rama, u samo pet minuta startao je đonom na nogometaše Sloge. Nakon njegovih startova vidljivi krvavi tragovi kopački ostali su na glavama nogometaša Sloge. Nažalost, kako to obično biva danas vrlo loši sudac Varupa nije sankcionirao ove prekršaje koji su isprovocirali nesportsko ponašanje nogometaša Sloge Trbare kojeg je sudac isključio u 36. minuti, nakon intervencije pomoćnog suca. Nitko na stadionu neopravdava nesportsko ponašanje nogometaša, ali postalo je već pravilo da suci štite "velike". Ako je danas sudac Varupa namjerno propustio sankcionirati grube startove Vidovića - to je žalosno, a ako je to uradio iz neznanja to je smiješno da ovakav sudac ima namjeru suditi Premijer ligu. Već u drugom poluvremenu Vidoviću je pokazao žuti karton nakon što je ovaj šutnuo loptu nakon što je on prekinuo igru, što je još više iitiralo gledatelje.

Iako su ostali s igračem manje Sloga je u drugo poluvrijeme ušla s namjerom da postigne gol. Da je za pobjedu potrebno i malo sreće pokazala je i današnja utakmica. Idealne prigode, propustili su Jurleta i Abazović, koji su s 5 metara promašili prazan gol. Često se u nogometu događa da momčad koja propusti tako izgledne prigode na kraju izgubi. Tako su i danas, nakon greške domaće obrane, gosti ni krivi ni dužni postigli pogodak u 86. minuti i osigurali prednost pred revanš susret koji će se odigrati u Mostaru 30. 9. 

 

.

grb opcina  tipwin 

Logo EPHZHB 2 2 Small

Sicaja Medium  Tiskara
 flashteam2  Min  logo autocommerce  Logo firme