Povijest klupskog nogometa u Uskoplju počela je davne 1946. godine kada su, u rujnu, te godine zaljubljenici ovog sporta Nikola Juričević, Ante Tomić, Ivo Bradić, Stipo Smoljić i drugi, formirali nogometni klub "Slogu". 

Prve dvije godine NK "Sloga" nije nastupala u natjecanjima, igrali su prijateljske utakmice sa momčadima iz susjednih gradova Bugojna, Travnika, Novog Travnika, da bi od 1948. godine sudjelovao u natjecanjima u zeničkom, sarajevskom i lašvanskom podsavezu. Prvi stadion u Uskoplju sagrađen je 1949. godine.

.

Zahvaljujući gospodinu Ivi Bradiću, čuvenom uskopaljskom krojaču, koji je već tih godina bio povjerenik NK "Dinama" iz Zagreba, Sloga je od tog poznatog maksimirskog kluba dobila prvu kompletnu garnituru sportske opreme.
Okosnicu te momčadi, ranih pedesetih godina, činili su Zvonko i Hrvoje Malinar, Stipo Đikić, Ljubo Smoljić, Zrinko Kovačević, Nikola Juričević, Ivica Smoljić, Sulejman Riđal, Fahrija Hadžiabdić, Tahir Alić… Ozbiljan rad i entuzijazam donosio je dobre rezultate tako da je "Sloga" postala stabilan ligaš.
Slobodno se može reći da je NK "Sloga" svoje najblistavije trenutke imala krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina kada je bila jedna od najboljih momčadi u Regionalnoj ligi Jug, odnosno Centar, nakon što je 1986. godine došlo do reorganizacije natjecanja.
Dobre sportske rezultate pratio je kvalitetan rad Uprave tako da je 1979. godine završen moderan stadion "Košute" sa svlačionicama, tribinama, atletskom stazom i ostalom neophodnom infrastrukturom koja je omogućavala kvalitetan rad svih selekcija u klubu.
U to vrijeme omladinska momčad "Sloge" bila je najbolja u zeničkom podsavezu. Omladinci "Sloge" bili su i pobjednici kupa zeničke regije u konkurenciji tadašnjih prvoligaša "Čelika" iz Zenice i "Iskre" iz Bugojna. Trener te odlične omladinske momčadi bio je profesor David Perić.

 

 

 

grb opcina  tipwin 

Logo EPHZHB 2 2 Small

Sicaja Medium  Tiskara
 flashteam2  Min  logo autocommerce  Logo firme